Het pand is ideaal gelegen, op een steenworp afstand van het centrum van Roermond, en vlak bij het station. Tot 2014 huisde woningbouwvereniging WonenLimburg (WL) in het pand. Omdat wij al jaren op zoek waren naar een groter, moderner pand voor onze bewoners, waren wij ook in beeld bij Wonen Limburg. WL zou in 2013 verhuizen naar een nieuw pand aan de Willem II singel. Het pand aan het Laurentiusplein zou dan leeg komen te staan.

En toen was één en één twee: Wonen Limburg moest een bestemming vinden voor het pand, en wij zochten een pand….. samen met WL is het hele pand toen verbouwd tot de prachtige woning die het nu is. Wij hebben heel veel wensen in kunnen vullen.

Alle bewoners hebben nu een eigen appartement met badkamer.

Op de benedenverdieping bevinden zich twee grote woonkamers en één kleine woonkamer. 

Verder zijn hier 4 van de 12 appartementen gelegen, de slaapkamer voor de begeleiding, drie toiletten, een grote hal en twee voorraad ruimtes. Aan de achterzijde bevindt zich over de gehele lengte van het gebouw een gezellig ingericht buitenterras. Aan de voorkant is een parkeerdek, dat alleen toegankelijk is via een slagboom. 

Op de eerste verdieping, te bereiken via een trap of via een lift, bevinden zich 8 appartementen, een grote vrijetijdsruimte en een zeer ruime extra badkamer met bad.